Aşa cum nici noi nu fugim pentru orice mic discomfort la medic şi în cazul câinilor pot aparea uşoare dereglări care nu necesită neapărat vizită la vet. Desigur, niciodată nu este greşit să ceri părerea medicului veterinar atunci când aveţi  o problemă de sănătate. 

In multe cazuri diareea apare din cauza anumitor bacterii sau virusuri care colonizează intestinul și eliberează anumite toxine. Acestea atacă flora intestinală naturală și rezultatul este - diaree.  Folosirea imediată al unui antibiotic, nu este mereu cea mai bună opţiune.

Deşi pot aduce o îmbunătățire, antibioticele agresive atacă şi flora intestinală, iar asta  duce din nou la diaree. Şi uite aşa se crează un cerc vicios din care scapi mai greu.

 

În caz de diaree -  supă de morcovi Moro - un remediu simplu și natural,  de mare ajutor. 

La începutul secolului trecut, prof. Ernst Moro șeful clinicii de pediatrie din Heilderberg, a reușit să reducă drastic rata de deces și de complicații a copiilor cu diaree folosind o rețeta simplă, la îndemână oricui: supă de morcovi. Reţeta simplă recomandată de prof. Moro a salvat sute de vieți de copii și sugari.

Cu 100 de ani mai târziu, oamenii de știință au explicat și felul în care acționează acest remediu.  Fierberea îndelungată este cheia pentru formarea unor oligogalacturonide acide, care seamănă cu receptorii epiteliului intestinal și se atașează de germenii patogeni intestinali. Bacteriile nu se mai pot atașa de peretele intestinal și sunt eliminate.

 

Rețeta:

500g morcovi curățați

1 litru apă

3g sare  ( jumătate de linguriţă)

 

Morcovii tăiați rondele se fierb timp de 1 oră!

 

După fierbere pasăm morcovii împreună cu apa în care au fiert. Completăm cu apă fiartă până obținem 1 litru de supă cremă,  la final punem sarea. Lăsăm la răcit.

 

Se oferă câinelui câte un castronel de supă  de 3-4 ori pe zi,  între mese sau dacă situația o cere,  în loc de hrană.

Pont: Pentru a face supa mai apetisantă pentru câini,  putem fierbe împreună cu morcovii și niște pulpe de pui. Carnea desfăcută de pe oase o poți da câinelui în următoarele zile.

 

 

Sursa:  https://en.wikipedia.org/wiki/Ernst_Moro