Noi, Alexandra și Kinga, ne-am întâlnit în mediul online, călăuzite de dorința de a oferi cățeilor noştri (Ursu și Jiro) o viață sănătoasă.   

Împreună am pus bazele unui grup Facebook - BARF România - Hrană naturală pentru câini (şi alte animăluţe), un grup în care am dorit să oferim un spațiu de discuții strict în jurul subiectului hrană, punct de informare pentru toți cei interesați și un loc de schimbi de idei pentru cei care hrănesc deja raw.

Hrănirea câinilor cu carne crudă este o practică din ce în ce mai răspândită în lumea largă. Actualmente prin internet te poți informa temeinic despre această dietă. Există numeroase site-uri de informare, grupuri, forumuri, astfel încât o persoană interesată, își poate găși numeroși parteneri de discuție pe marginea temei, dacă reușește să se exprime în limba engleză cel puțin.

Din păcate prea puține surse stau la dispoziție direct în limba română, deși este cu siguranță doar o chestiune de timp până când dieta va deveni întradevăr populară și la noi. Să oferim o sursă amplă de informare într-o formă ușoară de accesat - acesta a fost motivul principal care ne-a îndemnat să construim acest site și să punem la dispoziție cât mai multe informații care să te ajute să îi oferi patrupedului tău hrană adecvată.

 

Cine suntem…

Alexandra – sunt specializată și lucrez în tehnologia informației. Și sunt pasionată de câini. Hrănesc câinii cu hrană naturală de mai bine de 20 de ani, încă înainte de a auzi de BARF. De la căței de talie mică la actualul ciobănesc corb, Ursu (cu acte de la stână - așa îmi place mie să-i spun). Mă interesează tot ce înseamnă nutriție canină și am citit numeroase cărți și articole scrise de veterinari și nutriționiști în domeniu pentru a fi capabilă să îmi formez o opinie informată. Aceasta m-a determinat să studiez mai multe ramuri ale hrănirii raw și astfel am absolvit cursul de Raw Dog Food Nutrition prezentat de Dana Scott, Dogs Naturally Magazine. De asemenea mă interesează și utilizarea plantelor medicinale și aromatice pentru integrarea dietei în principal ca suport pentru sistemul imunitar al câinilor și ca ajutor pentru ameliorarea unor probleme de sănătate si studiez Practical Herbalism - Common Canine Conditions cu Catherine Lane.

Kinga -    De formare economistă, lucrez ca și achizitor. Nebună după câini, de peste 20 de ani  încoace am avut mereu câte un companion alături. Jiro, câinele meu, un marele ciobănesc elvețian de cireadă, e hrănit exclusiv BARF.  În domeniul hranei, de-a lungul anilor am trecut prin toate variantele cu câinii mei, după cum am ştiut mai bine la momentul respectiv: hrană gătită, industrială, mixtă, crudă.  În retrospectivă, consider dieta BARF cea mai potrivită formă de hrănire. Din dorinţa de a stăpâni cât mai bine informaţia legat de tot ce înseamnă nutriţie şi în special hrănirea crudă, am urmat şi absolvit cursul de formare în domeniu la şcoala lui Swanie Simon din Gemania, dobândind la începutul anului 2019 calitatea de consilier de nutriţie BARF. Am participat apoi la mai multe seminarii cu focus pe diferite boli, nutriția adecvată și tratament complementar. Continui să îmi dezvolt cunoștințele în domeniu. 


Alexandra & Kinga