Pentru a putea decide dacă dieta câinelui tău este sau nu echilibrată, trebuie să știi mai întâi care sunt cerințele nutriționale ale animalului, ce substanțe nutritive trebuie să primească prin hrană.
National Research Council (NRC) - este o organizație privată, divizie al National Academy of Sciences, din SUA, care pe baza studiilor ştiinţifice existente elaborează cerinţele nutriţionale pentru diferite specii: oameni, animale de fermă, de companie.
Nutrient Requirements of Dogs and Cats (2006) – ultimul raport emis de NCR, oferă informaţii cu privire la nevoile nutriţionale specifice și despre factorii ce trebuie luați în considerare la hrănirea câinilor şi pisicilor. Aceste linii directoare stau de asemenea la temelia tuturor formulelor de hrană industrială.
Deși nu toate valorile sunt 100% aplicabile pentru hrană crudă, cel putin deocamdată nu există un set de cerințe fomulate special pentru hrană BARF, drept urmare datele de la NRC sunt singurele după care ne putem ghida pentru a ne asigura că dieta câinelui este cea corectă.
Cu ajutorul calculatorului NRC poți calcula cerințele de substanțe nutritive esențiale pentru un câine adult sănătos. Valorile NRC se referă la 'Adequate intake' (aport nutrițional adecvat) respectiv acolo unde nu există date exacte bazate pe studii - la 'Recomended allowance' (doză recomandată) în starea de menținere (câine sănătos, nu este nevoie de slăbire sau îngrășare).

 

ATENTIE! Pentru un calcul corect, trebuie să introduci mai jos greutatea curentă a câinelui:

 

 

Greutatea curentă a câinelui în kg:    

 

 

 

Necesar zilnic conform NRC


Warning: Undefined array key "greutate" in /var/www/barf_blog/tmp/regularlabs/custom_php/19506_87e4de0f7e36da5b87665e613debcc22 on line 65
Element Cantitate zilnica Unitate de masura
Proteină crudă 0 g
Grăsimi 0 g
Calciu 0 g
Fosfor 0 g
Magneziu 0 mg
Sodiu 0 mg
Potasiu 0 g
Fier 0 mg
Cupru 0 mg
Zinc 0 mg
Mangan 0 mg
Seleniu 0 µg
Iod 0 µg
Vitamina A 0 IE
Vitamina D 0 IE
Vitamina E 0 mg
Vitamina B1 0 mg
Vitamina B2 0 mg
Vitamina B6 0 mg
Vitamina B12 0 µg
Niacina 0 mg
Acid pantotenic 0 mg
Acid folic 0 µg
Colina 0 mg
Acid linoleic 0 g
Acid alfa lonoleic0 g
EPA+DHA 0 g