Organele în dieta BARF
De ce sunt organele aşa importante? De ce trebuie să le adaug în hrana câinelui? Nu este suficient sau chiar mai bine să-l hrănesc numai cu carne? – sunt întrebări care apar frecvent din partea celor care abia se familiarizează cu dieta.
Siguranța în hrănirea raw
Sau câteva informații despre paraziți, bacterii și alți patogeni.
Toți cei care se apropie de BARF s-au lovit la un moment dat de afirmații de tipul: este periculos să hrănim animalele noastre cu carne crudă. Principalele motive de îngrijorare vizează fie agresivitatea (câinele va deveni rău dacă mânâncă carne crudă), fie probleme legate de igienă și pericolul de îmbolnăvire.
Trecerea de la hrana industrială la BARF
Este unul din subiectele care stârnește cele mai multe semne de întrebare și nesiguranță: cum trecem de la “boabe” (hrana perfect echilibrată de producător) la B.A.R.F.
Dacă citești acest articol ar trebui să știi deja ce înseamnă BARF dacă termenul nu îți este familiar, citește aici.
Urmează acum un articol destul de lung, dar am încercat să lămurim cât mai multe aspecte din temuta trecere la BARF. Articolul se referă în mod special la câini.
Infografic BARF
În acest Infografic sunt descrise elementele de bază ale dietei BARF, modul de introducere a elementelor acesteia și indicații de hrănire atât pentru pui cât și pentru câinii adulți.
Vă invităm să citiți cu atenție indicațiile din acest Infografic alături de celelalte informații prezentate pe carnivorurban.ro.
Ce te faci cu oasele?
Oase - destui stăpâni care doresc să îşi treacă căţelul pe BARF se îngrozesc numai la auzirea cuvântului. La prima vedere hrănirea oaselor li se pare o acţiune aproape imposibilă, grea de realizat şi plină de pericole. Şi totuşi, oasele fac parte din hrana naturală al unui animal carnivor.
Oasele reprezintă sursa principală de calciu din dietă, dar conţin şi alte minerale importante pentru sănătatea câinelui ( fosfor, sodiu, magneziu, potasiu, fier, zinc, etc)
BARF - reguli de bază
Dieta se bazează pe carne macră, oase comestibile acoperite cu carne, organe și un procent mic de legume și fructe.
Pagina 1 din 2