Probabil ați tot citit despre diferențele dintre rezultatelor Barfi-istilor vs câinii/pisicile hrănite cu hrană industrială. De exemplu, unele valori ies alterate, de exemplu CREA, ALP, ALT pot fi ușor mărite dar, asta înseamnă doar un pic peste mediană. In nici un caz peste valorile de referință.
Cum procedam ca sa avem o baseline comuna cu setările laboratorului?

Sunt câteva ajustări simple de dieta care trebuie făcute cu câteva zile înainte de analize, pentru a elimina biasul.
- cu 3 zile înainte scoatem organele din dieta;
- cu 1 zi înainte vom oferi mâncare ceva mai ușoară și fără os, eventual chiar fără carne. Scoatem osul pentru ca poate avea nevoie și de 24h pentru digestia completa și ajungem în situația de a face analizele în timpul digestiei ceea ce alterează valorile. De exemplu putem oferi brânză de vaci, cu ou și cu legume. Dacă dorim sa oferim totuși carne, vom da doar carne macra plus legume - dovleac copt/morcov fiert. Sau în cazul pisicilor doar carne.
- si cel mai important, facem o pauza de hrănire de 12-14h înainte de analize.

Câteva mențiuni: Probabil hemoglobina va ieși un pic mai mare decât normalul. La fel și celelalte elemente legate de hemoglobina. Aceasta indică doar faptul ca este ușor deshidratat de la pauza de mâncare. Dar e perfect fiziologic.
Dacă ați făcut modificările de mai sus, celelalte valori trebui interpretate de veterinar conform baseline-ului obișnuit.